Mi alapján válasszunk infraszaunát?

Bár könnyen be lehet szerezni, mégis akad pár kérdés, ami felmerülhet bennünk, amikor szaunát vásárolunk. Aki nem szeretne 70-80 fokban izzadni, annak az infraszauna lesz a megfelelő megoldás.

Ebben a hőmérséklet már sokkal elviselhetőbb, viszont ugyanúgy meg lehet benne izzadni. Egy infraszauna otthonra több szempontból is célszerűnek számít, mivel kevesebb áramot fogyaszt. Ezen belül is figyelni kell a minőségre.

A carbon szaunák és a full spektrum változatok között is van különbség, mégpedig az infravörös tartomány terén. A carbon esetében szükség van egy 15 perces előmelegítésre, a full spektrumban pedig sokan nem bírnak ki egyszerre ennyi időt sem.

Ebből a szempontból is energiatakarékosabbnak számít az A”, “B” és “C sugarakkal operáló berendezés. Érdemes szem előtt tartani azt is, hogy hányan használnák a szaunát, mert ennek megfelelően érdemes modellt választani. Mindenkinek más a tűrőképessége, ezért csak annyi időt szabad benne eltölteni, amennyi jólesik. A folyadékpótlás infraszauna használata előtt, közben és után is lehetséges.