Kádkilépő a legszebb fürdőszobákba

Kádkilépő a csúszásveszély elhárítására
Kádkilépő a csúszásveszély elhárítására

A legtöbben szőnyeggel borítják le a mellékhelyiség vagy a fürdőszoba padlóját. Aki padlófűtéssel látja el a lakását és gyönyörű járólapot választ, nem feltétlenül szeretné eltakarni azt szőnyeggel, illetve nem is szorul rá a meleg-érzet miatt. Ekkor döntenek a legtöbben a kádkilépő mellett, mivel annak ellenére, hogy csodaszép a padlócsempe és meleg a talaj, még a csúszásveszély nem hárul el a fürdőszobában.

A legtöbb baleset ugyanis nem a felfázásból adódik, hanem a kádból vagy tusolóból való ki- és belépéskor, a vizes talapzaton való megcsúszásból. Ennek ellenére sokan úgy gondolják, hogy ez velük nem történhet meg és ha meg is történne, olyan éberek, hogy képesek az esést felfogni.

Ez viszont nem mindig ilyen szerencsés. Egy törés vagy egy zúzódás felnyitja még a legoptimistábbak szemeit is. Muszáj tehát valami csúszásgátló legyen a földön. A kádkilépő azért ideális választás ilyenkor, mert a fürdés vagy tusolás végén könnyedén eltávolítható, mosható, illetve tárolható. Úgymond „a kecske is jól lakik és a káposzta is megmarad”.