Hofburg, az osztrák császár egykori központja

Hofburg-rezidencia
Hofburg-rezidencia

Bécsben igen sok helyen találkozhatunk a Habsburg-dinasztia nyomaival. Bár mára már megszűnt a császári rang Ausztriában, ennek ellenére mély nyomot hagyott az országon az uralkodócsalád. A Hofburg nevű rezidencia is a császárhoz tartozott,

ez volt ugyanis a birodalom igazgatásának egyik központja. A hely ma is népszerű turistalátványosság, ezért Ön is menjen el ide, ha éppen az osztrák fővárosban jár! A Hofburgban meg lehet például tekinteni a Sissi kiállítást, amit kár lenne kihagyniuk azoknak, akik számára szimpatikus a császárnő.

A Nemzeti Könyvtárról sem feledkezhetünk meg, aminek szintén a Hofburg ad otthont. A császári lakosztályok láttán, biztosan mindenkinek eláll a szava, hiszen az uralkodócsalád hatalmas pompában élt a 240 négyzetméteres birtokán.

Mindezek tekintetében, a látogatók még sok más egyéb nevezetességet is megnézhetnek a Hofburg rezidencián. A koronázási jelvények például mindenkinek fognak tetszeni, hiszen igazán gyönyörűek. A fent felsoroltakon kívül, a látogatók megnézhetik még a híressé vált királyi istállót is.