Gyakran elengedhetetlen a beltéri klíma

Beltéri klíma

Sajnos nappal és éjjel sem ússza meg a nyári forróságot az, aki egy hőszigeteléssel nem rendelkező panellakásban lakik. Ezért is lehet szükséges a beltéri klíma mihamarabbi megvétele, amivel egyszer és mindenkorra búcsút lehet inteni a lakásban lévő emelkedett, sokszor 28 Celsius-fokot elérő hőmérsékletnek, a nappali és éjjeli izzadásnak, a kényelmetlen alvásnak és a többi kellemetlenségnek, ami miatt a panellakók valósággal utálják a nyarat.

De miért rosszabb a helyzet a régi tömbházakban? A gondot a betonfal jelenti, ami egész nap magába szívja a meleget és amikor kint egy kicsit lehűl az idő, tehát este és éjjel, a begyűjtött hőt megállás nélkül adja ki. Ezért is érezhetik úgy a lakók, hogy éjjel talán még melegebb van, mint nappal.

Nem vitás, hogy ilyen esetekben a beltéri klíma kötelező, főleg azoknak, akik nagyon rég megunták a kibírhatatlan helyzetet. Szerencsére hazánkban bizony bő a beltéri klíma választék, ezért alig pár perc alatt rá lehet bukkanni arra a modellre, ami árban és teljesítményben is megfelelőnek ígérkezik.