Fogpótlás eltérő módszerekkel

Sokféle beavatkozás létezik, aminek köszönhetően mindenki megtalálhatja az adottságainak és a pénztárcájának megfelelőt. A fogpótlás lehet fix vagy rögzített. A koronát általában esztétikailag kedvezőtlen megjelenésű, vagyis elszíneződött rágócsontok esetén alkalmazzák.

Az íny feletti részre helyezik, így javítja a funkcionalitást és pozitív hatása van a megjelenésre. A híd mellett is sokan döntenek. Az anyaga cirkónium, ami nem tartalmaz fémet. Rendkívül stabil, pontos és kifejezetten nagy teherbírással rendelkezik, ezért jó megoldásnak számít. A fogpótlás implantátummal is kivitelezhető. Ez a megoldás különösen akkor előnyös, ha nincs rágócsont, amire a híd rögzíthető. Azoknál a pácienseknél is alkalmazható, akik nem rendelkeznek elegendő csontállománnyal, mivel manapság már a csont helyettesítése is lehetséges.

Az ilyen típusú fogpótlás a műgyökér állkapocscsontba való rögzítésével veszi kezdetét, amire majd kerül a felépítmény. Bármelyik megoldást is választja, biztosan elégedett lesz, hiszen újra önfeledten mosolyoghat.