Elektromos ágaprítók – Árak és egyéb hasznos tudnivalók

A fafeldolgozás olyan terület, ami több dimenzióban elképzelhető. Gondolni lehet például az erdészeti megoldásokra, de ugyanakkor azoknak is szembe kell nézniük ezzel a feladattal, akik kisebb földterülettel, kertes udvarral rendelkeznek. Ahol van fa, ott előbb-utóbb keletkeznek olyan szerves hulladékok, amelyek megkövetelik a hatékony felhasználást. A vastagabb ágakat és a törzset általában láncfűrészekkel vágják fel kisebb-nagyobb darabokra, míg a hasítás baltával vagy speciális rendszerekkel történik.

A legtöbb problémát főként a kisebb méretű gallyak okozzák, amelyek elég sok helyet foglalnak el. Manapság már nem kell ezektől megszabadulni, mint használhatatlan terméktől, mert nagyon jól alkalmazhatóak többféle célra. A felaprításuk után könnyedén komposztálhatóak, leszórhatók a talaj felszínére mulcs formájában, illetve eltüzelhetőek közvetlenül, esetleg pelletté alakítás után. Már csak az a kérdés marad hátra, hogy pontosan mivel történjen a feldolgozás?

A www.novara.hu weboldalon könnyen tájékozódhat arról, hogy jelenleg milyen árakon mozognak az elektromos ágaprítók. Bizony, kaphatóak már és elég kedvező áron olyan eszközök, amelyek kiemelkedő teljesítménnyel rendelkeznek ezen a téren. A Trimon márka több típusa érhető el, amelyek mind eltérő műszaki paraméterekkel rendelkeznek. A Trimon 12,5 lőerős Monster 4 késsel és 24 darab pengével van felszerelve. A maximálisan feldolgozható átmérő 100 mm. Az elektromos készülék háromfázisú és 400 Volt feszültségű. Egyszerű vele dolgozni, de fontos fokozottan figyelni a használata során, mert az balesetveszélyes lehet.

A nagy kapacitás garantáltan kiszolgálja a felmerülő igényeket. Ha eddig kérdés volt, hogy mi történjen a feleslegnek számító kisebb gallyakkal, akkor azzal többé nem kell törődni, mert jó eséllyel ezek lesznek mostantól a fő termékek, hiszen annyira sokoldalúan kihasználható az apríték, hogy kedvelté teszi több területen. A gép mozgatása könnyű, a rászerelt kerekeknek hála, bár súlya meghaladja a 300 kilogrammot, így szállításhoz jól jön az utánfutó. A befektetés gyorsan megtérül, ha rendszeres történik az aprító kihasználása.