Benzines fűkaszával könnyebb a munka

Hogyha szeretnénk a kertünkben megzabolázni a természetet, akkor fontos a megfelelő eszközökkel előállni. Ha túl magasra nőtt a fű és elburjánzott a gaz, akkor a fűnyíró hatástalannak bizonyul. Mindenekelőtt a benzines fűkasza lesz az, amivel megtisztítható, akár egy nagyobb terület is.

A szegélyvágóktól eltérően, ezek nagyobb teljesítménnyel rendelkeznek és damil mellett vágótárcsával is felszerelhetőek. Ennek értelmében a kemény, fás szárú növények kivágására is alkalmas a benzines fűkasza. A benzinmotornak köszönhetően, az összes létező típus közül ez rendelkezik a legnagyobb teljesítménnyel.

Elsősorban ez számít a benzines fűkasza legnagyobb előnyének. Természetesen a hálózathoz csatlakoztatható elektromos változatok között is akadnak erős modellek, de ezeknek a hatósugara a kábel hosszától függ. Az akkus modellek hatékonyságát az akkumulátor kapacitása határozza meg.

A benzines fűkasza útjába viszont nem állhat semmi, hogyha a teljesítményt tartjuk szem előtt elsősorban. Az már más kérdés, hogy mennyire számít zavaró tényezőnek a zajszint és a káros anyag kibocsátás.