MTB kerékpárok durva terepre

Néha jó letérni a járt utakról, hogy felfedezzünk új ösvényeket. Az MTB kerékpárok nyergében ezt bármikor két keréken is megtehetjük. Ki tudna ellenállni egy izgalmasnak ígérkező hegyi túrának a ragyogó napsütésben? Bizonyára sokakat csábít a természet és ennek a meghódítására az MTB kerékpárok tökéletes választást jelentenek.

Hogyha enyhébb terepre szeretnénk merészkedni, akkor még szóba jöhetnek a cross bringák, de ezekkel nem árt vigyázni, mert nem olyan terepre lettek tervezve, mint az MTB kerékpárok.

Ezek ugyanis sokkal strapabíróbb első teleszkópokkal lettek felszerelve. A váz kialakítása is arról árulkodik, hogy elsősorban nem a városi tekerés miatt találták ki ezeket a modelleket. A hajtáson is megfigyelhető, hogy mászás szempontjából előnyösnek számít a lánctányérok mérete és elhelyezkedése.

Az országúti bringákkal ellentétben, itt az elsődleges szempont nem a sebesség volt, hanem a terepjáró képessége. Mindezt úgy kellett megvalósítani, hogy az MTB kerékpárok kényelmesek maradjanak az akadályokkal telített utakon.