Baba ekcéma, amitől minden szülő tart

A gyermekek bőre számos fontos funkciót lát el, ezért az ápolásához csak a legjobb organikus kozmetikumok használata ajánlott. Közvetlenül a csecsemő születése után, a szülők sok, elsőre ijesztő körülménnyel szembesülhetnek. Ezek egyike a baba ekcéma, ami meglehetősen kellemetlen állapot mind a szülőknek, mind a kicsiknek.

Ebben az esetben a bőr állapotának gondozása prioritássá válik. A gyermekek bőrének vékony és laza szerkezetű hámrétege van. A sejtekben a nedvesség mennyisége eléri a 85-90%-ot. A még nem megfelelően megerősödött hőszabályozó rendszer a nedvesség erős elpárolgásához vezet, ami a baba ekcéma hátterében álló egyik jelentős tényező.

A hagyományos szappanok, samponok és gélek nagyon agresszívak a finom bőrnek és olyan kellemetlen következményeket okozhatnak, mint a hámlás, az érdesség és a gyakori allergiás reakciók. A baba ekcéma kezelésére használt természetes kozmetikumok azonban ma már széles körben elérhetőek. Idetartoznak a különféle krémek, testápolók és hidratáló hatású olajok.