Aranyat ér augusztusban az erkély árnyékoló

Akinek van egy nagyobbacska terasza, erkélye, az úgy is élvezheti a szabad levegőt, hogy közben nem kell kilépjen a komfortzónájából. Természetesen a nagy melegben a napsütés ellen védekezni kell. Az erkély árnyékoló dekoratív módon, igen hatékonyan zárja ki a Nap sugarait, ezért ezt mindenképp érdemes megvenni a júliusi, augusztusi hónapokra.

Az erkély árnyékoló szerkezek nagyon sokfélék lehetnek. Vannak roppant kreatív megoldások, amelyek nem csupán szépek, hanem hatékonyak és egyszerűen kezelhetőek is. A megfelelő darabbal valóban meg lehet teremteni a Nap sugarai elleni védelmet, ha nem is 100%-osan, de részben mindenképp.

Az erkélyeken legegyszerűbben nádból vagy bambuszból készült árnyékoló rolók felszerelésével lehet védekezni. Az efféle erkély árnyékoló egyetlen negatívuma talán az, hogy még akkor is ki van téve az esőnek és szélnek, illetve egyéb időjárási viszontagságoknak, amikor az fel van tekerve.

Pontosan ugyanez a szituáció a bambuszrolóknál is. Mondjuk az efféle erkély árnyékoló relatíve könnyedén felhúzható akkor, ha beáll a rossz idő. Azonban az időjárás egyéb károsító hatásai ellen nem védettek. Ezért az ilyen árnyékoló élettartama korlátozott.

A legmagasabb minőségű produktumok azért még így is több évig helytállnak. Sokan nem csupán az erkélyt akarják védeni, hanem a kertjüket is, főleg a kíváncsiskodók elől. Remek választás az egyszerre szép és praktikus műsövény kerítésre.

Ez a mesterséges produktum egészen természetes hatást kelt, és teljes mértékű takarást garantál, így nyugodtan alkalmazható a medence mellett vagy épp a teraszon is. A műsövény kerítésre igazán egyszerűen rögzíthető. Ez nem igényel karbantartást sem. Egy nagyon praktikus megoldás, ha az ember sövényt ültet, de ugye arra, hogy az befedje a kerítést, sok évet kell várni.

Ezért is döntenek sokan a műsövény kerítésre való telepítése mellett, amelyik megadja ugyanazokat az előnyöket, mint a valódi növényzet. Az is egy kiváló adottsága, hogy nem gyűl rá a por és a kosz, illetve a rovarok sem bújnak meg benne. A műsövény kerítésre jó választás azért is, mert könnyedén takarítható. Egyszerűen le kell locsolni egy locsolócsővel.