A telefon üvegfólia egyszerű felhelyezése

A telefon üvegfólia védi a képernyőt
A telefon üvegfólia védi a képernyőt

Legyen szó bármilyen személyes tárgyról, mindig kellemetlenül érint bennünket, ha egy (újabb) karcolás esik rajta. A méregdrága csúcstechnológiás okos távbeszélő készülékeink esetében, ez hatványozottan így van. A nem kívánt meglepetések elkerülése érdekében, mindenképpen használandó az üvegfólia telefonra. Ez a kis vékony védőréteg kifejezetten könnyen beszerezhető és a felillesztése sem kíván különösebb szaktudást, csupán néhány alapvető utasítást kell követni.

Mindenekelőtt jó tudni, hogy a csomagolásnak, amiben megvásárolható az üvegfólia telefonra, tartalmaz kell egy kis törlőkendőt, ami a továbbiakban elengedhetetlen. Speciális kialakítása miatt, a készülék megtisztításában nélkülözhetetlen. Első lépésként, ne feledjük el megtisztítani a portól vagy egyéb szennyeződésektől azt a felületet, amivel dolgozni fogunk. Ezt kizárólag a fent említett törlőkendővel végezzük, mert más anyag ronthat a helyzeten. Az üvegfólia telefonra nem kerülhet fel csakis akkor, ha megbizonyosodtunk arról, hogy semmilyen piszok nem jut be alá.

Ha ezt elhanyagoljuk, a kijelzőn minden szemcse látszani fog. Amennyiben ezzel megvagyunk, következik a második lépés, a tulajdonképpeni felhelyezés. Biztosra vehető, hogy a telefon üvegfólia alá levegőbuborékok fognak szorulni. Ne aggódjunk, mert ez is könnyedén kiküszöbölhető, ugyanazzal a törlőkendővel, amivel a portól szabadítottuk meg a képernyőt. Ezt kezünkbe véve, apró, egyenletes mozdulatokat végezve, középről kifelé haladva, kiszoríthatjuk a felesleges levegőt a telefon üvegfólia alól.

Ezzel be is fejeztük feladatunkat és egyben biztosak lehetünk abban, hogy győztünk a karcolások ellen folytatott harcban. Persze ne feledjük, hogy ez a védőréteg bármikor lecserélhető, ha már túl sok rajta a rongálódás. A régit csak le kell húzni és máris egy új ragasztható fel. Ne halogassuk a telefon üvegfólia beszerzését, hiszen ezzel nemcsak a kijelzőt óvhatjuk meg a karcolásoktól, hanem önmagunkat is a kellemetlen élményektől és a felesleges pénzkidobástól!