A méretpontos hótálca jól jön a tél folyamán

A méretpontos hótálca felfogja a hólevet
A méretpontos hótálca felfogja a hólevet

A tél lassan kezd elmúlni, de a jövő évben újból számítanunk kell rá, és érdemes lehet alaposan felkészülni. Most kevés hó volt, de lehet, a következő alkalommal az időjárás bepótolja, ezért a méretpontos hótálca nélkülözhetetlen. Ez az igazán hasznos kis találmány akár hatalmas gondoktól is megóvhat minket, de ezeket gyakran csak akkor tudjuk észrevenni, ha nincsen. A jeges utak felolvasztására használatos só nagyon könnyen bejuthat a kocsi belterébe, és elkezdheti szétrágni lassan a fémszerkezeteket.

Az alvázon lévő kárpitborítás nagyon gyorsan felszívja a nedvességet, de az elpárolgását már nem hagyja olyan könnyen. A méretpontos hótálca sokat segíthet abban, hogy akár egy szezon után ne kelljen bádogoshoz mennünk. Felmerülhet a kérdés, hogy a kinti fém részek nincsenek kitéve ennek a veszélynek. Természetesen ki vannak téve, de a gyártók tudják jól, hogy hogyan működik a téli jégmentesítés, ezért a korrózióvédelemre nagyobb hangsúlyt fektetnek, ezzel megelőzve a problémákat. A belső részre azonban nem fektetnek ekkor hangsúlyt, mert ki gondolná, hogy a sós lé egyszerűen bejut.

Hála az előre való gondolkodásnak, a méretpontos hótálca teljes egészében képes megoldani a problémát. Azért fontos, hogy minden járműbe kifejezetten arányosan be lehessen szerelni, hogy az egész felületet védje, ahonnan a nedvesség leszivároghat. A talpunkkal kimondottan havas időben gyakran nem kevés mennyiséget tudunk nagyon rövid idő alatt beszállítani, ezért érdemes erre odafigyelni, és gyakrabban takarítani a tálcát.

A kialakításnál is figyelembe vették ezeket a lehetőségeket, ezért a méretpontos hótálca magas peremmel rendelkezik, és olyan anyagból készül, amelyik képes magában tartani a nem kívánt levet. Végül is nem másról van itt szó, mint egy speciálisan létrehozott, kicsit megerősített gumiszőnyegről. Ennek függvényében kell bánni vele. A sajátossága, hogy kopásálló, és a szinte teljesen csúszásmentes felülete megmaradt, így nagyon hatékony segítség tud lenni. A méretpontos hótálca beszerzése sose maradjon az utolsó pillanatra, mert akkor csak kapkodás lesz a vége.