A kerti gyerekjátékok feldobják a hangulatot

A friss levegőn töltött idő még kellemesebbé tehető néhány eszközzel. A kerti gyerekjátékok biztosítják a kiváló hangulatot. Az önfeledt szórakozás közben a kicsik rengeteget tanulhatnak és fejlődhetnek. A homokozónak, a csúszdának és a hintának senki sem tud ellenállni. Hozzájárulnak a motoros képességek generálásához, hiszen megtanulják a különféle fizikai behatásokat kezelni és az egyensúlyérzékük is javul.

A nyári nagy hőségben a vízi játékok kerülnek előtérbe. Lepd meg a gyermeked egy medencével, vízipisztollyal vagy vízibombákkal, amelyek a célzási készségeket fejlesztik. A kerti gyerekjátékok között szerepel még a trambulin és az ugrálóvár is. A rendszeres mozgás erősíti az izomzatot, javítja a testtartást és a koordinációs készségeket.

Az utazós társasjáték nagyszerű választás

A családi nyaralások alkalmával sokszor órákat kell a kocsiban tölteni, aminek persze a kicsik nem örülnek túlságosan. Az utazós társasjáték remek kikapcsolódást garantál, így érdemes a beszerzésére sort keríteni. Képes a lurkók figyelmét lekötni. A jó hangulat és a közös élmények átélése közben erősebbé válnak a családi vagy a baráti kapcsolatok. Kicsiknek és nagyoknak egyaránt önfeledt szórakozást nyújt.

A kiruccanás sok esetben nem zökkenőmentes, amiért a rossz időjárási viszonyok és a közlekedési dugók a felelősek. Az utazós társasjáték segíthet elvonatkoztatni a kellemetlen körülményektől és megteremti a jó hangulatot. A kompakt csomagolásának, a kicsi méretének és a könnyű hordozhatóságának köszönhetően, alig foglal el némi helyet és bárhol használható.

Mire figyelj a gyerekzsúr tervezésénél?

Ha szeretnél felejthetetlen élményt szerezni a csemetédnek, akkor mindenben járj a kedvében! A gyerekzsúr megszervezése izgalmas és örömteli feladat, ami rengeteg előkészülettel jár. Először ki kell választanod a helyszínt. A döntés során tartsd szem előtt a meghívott vendégek számát! A meghívókat közösen elkészíthetitek a csemetéddel, ami kiváló közös program lesz.

A dekorációs elemekre szintén nagy hangsúlyt kell fektetni. A kellékek között lehetnek lufik, szalagok, konfettik, kalapok és maszkok. A gyerekzsúr programok nélkül nem az igazi. A szórakoztató vetélkedők és az ügyességi versenyek tökéletesek lesznek, hiszen nagyban feldobják a hangulatot. Az asztalokra kerüljenek olyan ételek, italok és gyümölcsök, amelyeket a kicsik szeretnek.

Az ugróiskola sokak kedvence

Ez egy régi, hagyományos gyerekjáték, ami napjainkban is nagy népszerűségnek örvend. Az ugróiskola bármilyen környezetben játszható, hiszen semmilyen különleges előkészületet nem igényel, sőt felszerelés sem kell hozzá. Számos módon variálható, ezáltal sohasem válik unalmassá. A pálya formája, a játékosok száma és a szabályok is személyre szabhatóak.

A tervezési folyamat során, a problémamegoldó képesség és a kreativitás fejlődik. Egy bot segítségével a földbe rajzolva is elkészíthető, szóval költséghatékonynak nevezhető. Az ugróiskola javítja az állóképességet, a fittséget és a koordinációs fejlődéséhez is hozzájárul. Mivel csoportos tevékenység, ezért jó alkalmat teremt a kapcsolatok építésére és szorosabbá tételére. Megtanítja, hogyan kell együttműködni és sportszerűen eljárni.