A felnik paramétereiről pár szóban

A keréktárcsák a verda működését illetően létfontosságú elemek. Sokan természetesen nem ezt a tulajdonságot tartják fontosnak a felnik kapcsán, hanem sokkal inkább a külsőt. Ezzel nincs is semmi baj mindaddig, amíg az adott kocsihoz a megfelelő méretű és típusú modellt vásárolja meg a tulajdonos, a biztonságot és a hibátlan működést szem előtt tartva.

Mi is a teendő akkor, amikor a régi felnik nem bizonyulnak jónak és csakis a csere segíthet? Ha az ember ismeri a legfontosabb adatokat, akárcsak az osztókört, a középfurat átmérőt, a furatszámot és az ET számot, akkor máris rákereshet a hőn áhított új szettre. Abban az esetben, ha ezeket nem tudja, nem gond, hiszen sok hazai webboltban a felni keresők segítenek leegyszerűsíteni az egész folyamatot.

A felnik keresésekor ezeknek a speciális segédeszközöknek hála, a tulaj pontosan tudni fogja, hogy milyen méretű tartozékra van szüksége. Választani lehet a gépkocsira az eredeti keréktárcsáitól eltérű méretű szettet is.

Néhány szabályt azonban nem szabad figyelmen kívül hagyni annak érdekében, hogy a felnik hosszútávon is tökéletesen el tudják látni a feladatukat. Az egyik legfontosabb, hogy a furatszám azonos kell legyen. A tárcsákat mégiscsak a csavarok tartják egy helyben.

A jó Hyundai i40 felni méret egyet jelent a biztonsággal

Ha valaki a Hyundai kocsijára akar új szett keréktárcsát venni, a biztonságot a legfontosabb szempontként kell szem előtt tartsa. Már a csavarok számától is rengeteg minden függ. Ha valami nem passzol a Hyundai i40 felni méret esetében, akkor nem fog jól teljesíteni a verda, és legrosszabb esetben veszélyesebbé válik a vezetés.

A csavarok felszereléséhez szükséges furatok elhelyezkedésének szigorúan meg kell egyezniük a tengelyén lévők helyével. Az elhelyezkedést a furatszám adja meg, illetve a furatok által alkotott kör átmérője, az a bizonyos osztókör. Mi a helyzet akkor, ha a Hyundai i40 felni méret esetében azonos vagy épp nagyobb a középfurat? Ekkor a Hyundai i40 felni középső furatának átmérője, amelybe a kerékagy illeszkedik, egy lényeges paraméter.