Hogyan készül az örök rózsa?

Szeretne olyan csokrot ajándékozni, amit nem kell újra meg újra visszavágni és nem kell kidobni néhány nap után? Ha a válasz igen, akkor az örök rózsa a tökéletes választás. Ahogy a nevében is benne van, tényleg valódi rózsáról van szó, azzal a különbséggel, hogy nem hervad el.

A virágszálat különleges eljárással konzerválják, kivonják belőle a nedvességet és egy speciális anyaggal helyettesítik. Biztosan sokan próbáltak már virágot szárítani. Gyerekek és felnőttek egyaránt szedhetnek le leveleket, szirmokat, egész fejeket, majd azokat két könyv közé szorítva préselhetik.

A szárításnak ebben a formájában a virág lapos lesz, később ráragaszthatjuk egy lapra, füzetbe, de akár ajándékot is csinálhatunk belőle. Az örök rózsa ezzel ellentétben nincs kilapítva, pont úgy néz ki, mint a friss társai. Másik szárítási fajta az akasztás.

Sokan az esküvői csokrot vagy a szerelmüktől kapott első virágszálakat tárolják úgy, hogy egy damil vagy madzag segítségével fejjel lefelé lógatják. Ahogy telnek a napok vagy a hetek, a virág úgy megszárad. Mivel fejjel lefelé van, nem húzza le a saját súlya és formában hasonlít az eredeti állapotához.

Az örök rózsából egészen más megoldással szedik ki a nedvességet, így nem kell attól félnünk, hogy a semmitől is darabokra törik. Természetesen oda kell figyelni rá, de akár 5 évig is tündökölhet a lakásban.

Az örök rózsa nem tartalmaz műanyagot, gyakran a Szépség és Szörnyetegben látott üvegkupolában veszik meg, ami nemcsak a portól, hanem a kíváncsi kezektől is megóvja. Azonban figyeljünk oda a tűző napfényre és nedvességre, mert káros hatással lehetnek rá!