Énok összes könyve magyar nyelven

Az Apokrif történetek egyik legellentmondásosabb hőse kétségtelenül Énok. A legendák szövevényes világa úgy tartja, Énok magasan kiemelkedett a kora társadalmából a tudásával és azzal a lenyűgöző, már-már éteri kisugárzással, ami áradt belőle. Az Énok összes könyve ennek a fantasztikus alaknak az életét és a jövendöléseit tárja a kíváncsi olvasók elé.

Bizony, nemcsak egyszerű tudósember volt, de egyesek egyenesen úgy tartják, a szóban forgó férfi kapcsolatban állt Istennel, akinek végül az egyik legnagyobb erővel rendelkező angyalává vált. Több fennmaradt írása is ismeretes, az egyik legnépszerűbb az első könyve, ami az Apokalipszis szörnyű valóságát jövendöli meg.

Az Énok összes könyve, ahogy azt a címéből is sejtjük, minden lehetséges adatot és történetet tartalmaz, ami sikeresen túlélte az évezredek múlását, a történelem viharait és a sokszor kegyetlen időket. Az Énok összes könyve elolvasása után több olvasó is azt állította, hogy a mű ismeretében tisztábban látja a saját gyökereit és az életét is.