Az aszalt sárgabarack kiváló csemege

Aszalt sárgabarack

A gyümölcsöknek is fontos szerepük van a kiegyensúlyozott étrendekben, hiszen olyan nélkülözhetetlen anyagokat tartalmaznak, amelyek a zöldségekben nincsenek jelen vagy csak nagyon csekély mennyiségben találhatóak meg.

Az aszalt sárgabarack tápértéke közel azonos a friss gyümölcsével, hiszen aszalás során a fontos vegyületek nem sérülnek. Így télen is könnyen hozzájuthatunk ezekhez az értékes vitaminokhoz és egyéb összetevőkhöz.

Az aszalt sárgabarack A-vitamin tartalma mellett, jelentős mennyiségben található meg a vas, a kálium és a béta-karotin is. A káliumnak fontos szerepe van a vérnyomás szabályozásában, míg a béta-karotin igen erős antioxidáns. Az aszalt gyümölcsök nagy előnye, hogy könnyen tárolhatóak és minőségüket hosszú ideig megőrzik.

Így a téli hónapokban sem kell lemondanunk az ízletes csemegékről. Az egészséges és finom aszalt sárgabarack kiváló ízesítője lehet a reggeli müzlinek, de joghurtba keverve is ízletes. Süteményekben szintén felhasználható, de önmagában is fogyasztható csemege.