Vágásbiztos kesztyű a komoly sérülésektől ellen

Egyes munkák során fokozott veszélynek van kitéve a kezünk, emiatt aztán elengedhetetlen gondoskodni a megfelelő védelemről. A vágásbiztos kesztyű kellően ellenálló, még a durvább mechanikai behatásokkal szemben is.

Ezek a védőfelszerelések a legtöbb esetben valamilyen plusz strapabíró anyaggal készülnek, jellemzően üveg- vagy karbonszállal, de nem ritka az acélszemes változat sem. Gyártásuk során elsődleges szempont a rugalmasság és a pontos illeszkedés, ennek köszönhetően, szükség esetén másfajta védelmet nyújtó kesztyű alá is kényelmesen felhúzhatóak. Különböző konyhai feladatok, üveggyártás vagy lemezmegmunkálás során a viselésük kötelező, hiszen ilyenkor a kéz fokozottan ki van téve a súlyos sérülések veszélyének.

Vágásbiztos kesztyű vásárlásakor fontos nagy hangsúlyt fektetni a kialakításra, ugyanis léteznek olyan változatok, amelyek csak a tenyérrészen rendelkeznek megfelelő védelemmel. Szintén kardinális kérdés az is, hogy nedves környezetben használjuk-e, mert nem mindegyik modell alkalmas erre a célra.