Tökéletesen kiegészíti a tájat a terméskő kerítés

A telek vagy a kert körülhatárolásának elkészítésekor elsősorban a funkcionális tulajdonságokra összpontosítunk. A leendő válaszfal legfontosabb jellemzője a tartósság, az időjárási viszonyokkal szembeni ellenállás, valamint a szerkezet esztétikája. A terméskő kerítés megfelel ezeknek a kritériumoknak. A gabion térelválasztókat könnyű összekeverni a betonblokkokból készült megoldásokkal. Ezek általában drótháló vagy speciális fapanelekből állnak, amelyeket az általunk választott anyag tölt meg.

Az esetek többségében a terméskő kerítés kockák formájában kapható, amelyekből négyzet vagy téglalap alakú válaszfal készíthető. A gabiont használhatjuk hagyományos válaszfalként, tereprendező elemként, lépcsők vagy kerti padok alapjaként, a lejtők vagy a töltések megerősítésére, de akár egy virágágyás elkülönítésére is. Nem csoda, hogy a gabionokat kőkosaraknak is nevezik. Azonban a terméskő kerítés megtöltésére használnak még gránitot és márványt, fakérget, bambusz rudakat, üveget, sőt, néha még kókusz héjat is.

Mit tegyünk, ha hangfogó kerítésre van szükségünk?

A zajvédő falakat manapság nemcsak a nagy infrastrukturális projektekhez tervezik. A hangfogó kerítés innovatív moraj elnyelési funkciójának köszönhetően, minimális zaj verődik vissza és a hang alig hatol be a területre. A gabion válaszfal univerzális, erős és tartós, ráadásul a kővel töltött szerkezet természetes esztétikával színesíti a tájat. A hangfogó kerítés rendkívül gyorsan és egyszerűen telepíthető. A térelválasztó létrehozásának hatékony módja lehetővé teszi a könnyű felépítést.

Az ilyen rendszereket alaposan csomagolva szállítják és a helyszínen szerelik össze. A gabion kerítés építése gazdaságosabb az alternatív megoldásokhoz, például a betonfalakhoz képest. A zajelnyelő falak hegesztett huzal panelekből készülnek és ennek köszönhetően rendkívül robusztus szerkezetet alkotnak. Ezen kívül, a hangfogó kerítés megakadályozza a por, az autók kipufogógázainak és más olyan káros anyagoknak a terjedését, amelyek aktívan szennyezik a környezetet a forgalmas autóutak mentén.