A teniszkönyök gyógyítása pihentetéssel segíthető elő

Teniszkönyök gyógyítása
Teniszkönyök gyógyítása

Egy átlagos tárgyat felemelni, legyen az egy könyv, egy ceruza vagy éppenséggel egy párna, nem kihívás. Azonban bárkivel megeshet, hogy váratlan kellemetlen érzés hasogatja karját, alkarját, esetleg kézfejét fogások során. A teniszkönyök gyógyítása türelmet követel. Talán sokan nem is ismerik ezt a betegséget, és csak akkor tudnak meg róla többet, amikor megtapasztalják a vele járó borzasztó szimptómákat. Az orvosok is az első számú lefektetett szabályt ajánlják, mégpedig a pihentetést. Ilyenkor mindenféle megterhelést, cipelést ki kell zárni a mindennapokból, és a kart minél kevesebbszer kell alkalmazni.

Egyértelmű, hogy súlyos dolgokat nem szabad felkapni. A masszázs is lazító hatással járhat, így az illető, aki a kellemetlenségeket tapasztalja napok óta, megkérheti valamelyik családtagját, hogy egy kifejezetten vérkeringést elősegítő krémmel mozgassa át a panaszos területet. A teniszkönyök gyógyítása azonban egyes esetekben műtétre szorul. Természetesen, ha napok múltán sem jelentkezik javulás, akkor az illető személynek ajánlott felkeresnie egy reumatológust vagy pedig ortopéd szakembert.

Aki azonban nem szeretné rögtön másra bízni ezt a feladatot, az első napokban megpróbálhat gyógyírt keresni a problémára. A www.ewopharma.hu honlapon speciális, teniszkönyök gyógyítása céljából előállított krémek lelhetők fel. Ezek, mindamellett, hogy hűsítenek, a jelentkező fájdalmakat is csillapítják, továbbá pedig a vér keringésébe is beleszólnak. Ez a módszer kiegészíthető jeges pakolással is. A jégpakolásnak annyi a lényege, hogy az adott területet, ahol szúró érzések tapasztalhatók meg, hideggel burkolja be.

Ebből a célból, természetesen, megfelelnek jégkockák is, de elég, ha előkerül egy csomag zöldborsó a fagyasztóból. Ezt egy vastag törölközőbe kell belebugyolálni, majd pedig körülbelül negyed órán át a könyökön tartani. A jégpakolás naponta többször is megismételhető, és megtoldható a krémes technikával. A teniszkönyök gyógyítása különféle mozdulatsorokkal is elősegíthető, ezek orvos tanácsára végezhetők el.