Sok esetben praktikus a sarokcsiszoló használata

Vannak szerszámok, amik a kialakításuknak köszönhetően többféle munkafolyamat végrehajtására alkalmasak és precíz munkavégzést biztosítanak a szakembereknek, otthoni barkácsolóknak. Ilyen többfunkciós szerszám a sarokcsiszoló is, ami alkalmas vágási, csiszolási, polírozási és tisztítási folyamatok elvégzésére is.

A hatékonysága függ a teljesítményétől, tehát a megfelelő szerszám kiválasztásánál mindenképp érdemes tisztában lenni a felhasználási körülményekkel. Házi barkácsoláshoz kiválóan alkalmas lehet egy kisebb teljesítményű sarokcsiszoló, az ipari felhasználáshoz azonban egy erősebb csiszoló választása javasolt.

A munkavégzés típusától függően egykezes és kétkezes modellek is választhatók, ezzel is megkönnyítve a feladatok elvégzését. Az elvégzendő munkafázisokhoz a megfelelő csiszolókorong kiválasztása szükséges, amit színkódok, számozások segítségével választhatunk ki. A fordulatszám szabályozós sarokcsiszoló hatékonyabb, precízebb munkavégzést biztosít azáltal, hogy ha a munkaanyag megkívánja, csökkenthetjük, illetve növelhetjük a fordulatszámot.