Semmitől sem riadnak vissza az unokázós csalók

Nemrégiben egy új telefonos csalási forma ütötte fel a fejét. Találóan unokázós csalók néven váltak hírhedté ezek a gátlástalan személyek, akik kihasználják az idős személyek kiszolgáltatottságát és jóhiszeműségét. A módszer egyszerű, felhívják az adott személyt egy kitalált történettel és pénzt követlenek tőle.

A megvert, balesetet szenvedett unokájukként könyörögnek pénzért, azért, hogy képesek legyenek kimászni az általuk kreált, kitalált szituációból. Ki ne segítene ilyen helyzetben az unokájának?

Viszont ezek a fiktív történetek rendkívül ellentmondásos és abszurd információkat tartalmaznak. Elég egy kis józan ész és máris lefülelhetőek az unokázós csalók. Hogyan okozhatott volna autós balesetet a drága unoka, hogyha sem autója, sem jogosítványa nincs?

Amennyiben a véletlen folytán valóban sikerül kitalálniuk egy hihető storyt, akkor néhány egyszerű keresztkérdéssel leleplezhetőek az unokázós csalók. A lényeg, hogy maradjunk higgadtak és ne essünk pánikba a felsorolt szörnyűségek hallatán, mert könnyen az unokázós csalók áldozataivá válhatunk.