Remek választás az Almeva talpas könyök

A kondenzációs és alacsony hőmérsékletű kazánok égéstermékének elvezetése mindig nagyon fontos a fűtés során. Ekkor csakis egy biztonságos könyök jöhet szóba, akárcsak az Almeva gyártotta termék. Ennek számtalan előnye van. Ott van a tény, hogy egyszerűen telepíthető, roppant tartós és mindig tökéletesen elvégzi a feladatát.

Az Almeva könyök segítségével a kazánból kilépő égéstermék egyszerűen elvezethető, de csakis abban az esetben, ha annak a hőfoka nem haladja meg a 120 Celsius-fokot. Az Almeva talpas könyök esetében megfigyelhető az a bizonyos FLEX rendszeres kialakítás, aminek az alapja egy PPH műanyag rendszer. Ez hajlékony, flexibilis csövekből és csatlakozó idomokból áll.

A könyököt a legtöbb esetben beltéri szerelésekhez és aknák bélelésére alkalmazzák. Főleg ott válik be igazán, ahol a műszaki megoldás lényege az a bizonyos elhúzásos technika. Nem mellesleg a FLEX rendszer elemei EPDM gumitömítéssel vannak ellátva. Az Almeva könyök főként túlnyomásos és magas nyomású tüzelő berendezésekhez alkalmazható. Azt persze tudni kell, hogy semmiképp sem tanácsos használni olyan szerkezeteknél, ahol koromégés léphet fel.