Reiki tanfolyam érthetően, tapasztalt tanítótól

Mikao Usui mester volt az alapítója annak, hogy elkezdték felhasználni az egyetemes energia gyógyerejét. Ha a tanítónknak nem látható a mestervonala az előbb említett embertől, akkor ő nem igazi mester. A reiki tanfolyam alapja egyedi és a tanítási anyaga is. Ha ilyesmire készülünk, akkor figyeljünk oda, hogy szakembertől vegyünk leckéket!

Ezen tanítások egységes jegyzetét és az okleveleket Japánból küldik, de Magyarországon csak az alapot taníthatják, így ha magasabb tudásra vágyunk ezen a téren, akkor külföldre kell utaznunk további reiki tanfolyam elvégzésére. Ez az energia egyébként mindenhol jelen van, akárkinek elérhető, de meg kell tanulni a használatát.

Fontos, hogy ne álljunk csak úgy neki minden nélkül, mert ha idegesek vagyunk vagy aggódunk és erőt küldünk valakinek, eljut hozzá a szorongásos állapotunk is, tehát azt adjuk át neki a javulás helyett. Egy reiki tanfolyam kifejezetten ajánlott, ha egészségi gondunk van vagy blokkok vannak a testünkben, mert a tanítás után mi magunk leszünk képesek feloldani azokat.