Nyomda a környezetért: FSC módszer

A nyomda FSC papírral dolgozik
A nyomda FSC papírral dolgozik

Az FSC vagyis a Felelős Erdőgazdálkodás Tanácsa a faanyag eredetét nyomon követő felügyeleti lánc, ami tulajdonképpen végigkíséri a fa útját az erdőtől kezdve, a papírgyártáson át, egészen a késztermékig.

A Folprint nyomda FSC papírokkal dolgozik, de ahhoz, hogy egy papír FSC minősítést kaphasson sok minden szükséges. Ugyanis, hogy egy papír FSC minősített forgalomba kerüljön, ahhoz szükség van, hogy a gyártási folyamat során valamennyi alapanyag FSC minősítéssel rendelkezzen. A Folprint nyomda 2009 óta tagja az eredetkövetési láncnak.

A minősítés effektíve azt garantálja, hogy az adott termék kizárólag olyan erdőgazdálkodásból származik, ahol a kitermelés és az erdő újraépítése során figyelembe veszik az élővilág sokféleségét és igyekeznek fenntartani az ökológiai egyensúlyt.

Ha a kért terméket egy ilyen FSC minősítésű nyomda állítja elő, akkor Ön is jogosulttá válik használni az FSC védjegyet, ami prezentálja majd ügyfelei számára, hogy aktívan tesz a környezetvédelemért, ezzel pedig növelheti márkája presztízsét.