Népszerű finomság az akácméz

Rengeteget olvasunk a méz emberi szervezetre gyakorolt jótékony hatásairól, hiszen a természet eme ajándéka sok egészségi problémára jelent megoldást. Hazánkban az akácméz az egyik legnépszerűbb finomság, ami egyben hungarikum is, mint ahogyan az akácfa.

Ennek a világszerte ismert fajtamézünknek íze kellemesen lágy, illatában ott van az akácvirág. Mivel magas a gyümölcscukor-tartalma, ezért sokáig folyékony állagú marad. Általánosan ismert, hogy az akácméz kiváló felső légúti megbetegedésekre, de általános immunrendszer-erősítő, méregtelenítő, májregeneráló, csonterősítő, valamint nyugtató hatással is bír.

A beobee.hu webshop kínálatában többféle kiszerelésben vásárolható meg a magas minőségű termék, ezért érdemes felkeresnie, ha igazi finomságot akar beszerezni. Kétfajta akácméz kapható itt, az egyik a hegyi, aminek származási helye az Északi-középhegységben található Tarnavidéki Tájvédelmi Körzet, a másik pedig az alföldi, ennek lelőhelye a Hajdúsági Tájvédelmi Körzeten belüli Gúthi erdő.