Nem igazán van jobb az automata kerti öntözőnél

A hozzáértőknek, a hatékony kerti locsolást előtérbe helyező személyeknek nem kell ecsetelni, hogy miért is éri meg az automata megoldás mellett dönteni. Aki pedig nem tudja, hogy pontosan mire is képes az automata kerti öntöző, de szeretne azzal közelebbről megismerkedni, az most szerencsés helyzetben van. Milyen előnyöket is garantálhat ez a rendszer? Először is adott a programozható locsolás. A talajviszonyok vagy a napsütötte és árnyékos területek különbözősége miatt eltérő mennyiségű vízre van szükség.

Nem csupán ezek befolyásolják azt, hogy mennyi vízmennyiség kell a növényzetnek, hanem az is, hogy épp hány óra van. Nyilván nem egyszerű észben tartani, hogy mikor is kell öntözni és mennyit. Ezért jó az automatikus kerti öntöző, hiszen az előre beprogramozható, így mindig tudni fogja a berendezés, hogy épp mi a dolga. Mindig a legoptimálisabb időpontokban juttatja el a vizet a megfelelő helyre. Az automata módon funkcionáló kerti öntöző kétségtelenül sok időt és energiát takarít meg. A profi megoldás magába foglalja a kényelmet is. A rendszer nem igényel emberi felügyeletet, sem emberi energiát ahhoz, hogy pontosan és alaposan működjön.

Milyen Magyarországon az öntözőrendszer ára?

Sokan eddig azért nem akartak hallani a modern locsolórendszerekről, mert azt hitték, hogy azok túlságosan sokba kerülnek. Lehet, hogy az öntözőrendszer ára több tíz évvel ezelőtt magas volt, azonban ma már nem ez a helyzet. Egyáltalán nem kerül sokba az egész berendezés, ha jó szakembert választ az ember. Nyilván az tény, hogy minél nagyobb és komplexebb az egész, az öntözőrendszer ára annál magasabb.

Nem szabad egy magát profinak valló, de sajnos hanyag és tapasztalatlan személyre bízni a munkát, hiszen annak az eredménye hamar meglátszik az egészen. Egy rosszul megtervezett és telepített rendszer szétszedése és újra összerakásánál drágább munka nem igazán van. Az, hogy végül mekkora lesz az öntözőrendszer ára, függ még a terület tagoltságától és nagyságától, a kert domborzatától, a burkolatok alatt átallás számától és az ásást akadályozó dolgoktól, illetve az alkatrészek márkájától és mennyiségétől is.