Nagyon strapabíróak a zománcozott öntöttvas edények

Zománcozott öntöttvas edények

Mivel egyre több teszt és különféle kísérlet is igazolja, nem mindegy, hogy az ember miben főz, így nem árt odafigyelni a lábasok, tepsik és serpenyők fajtáira, főleg, ha a régit lecseréli a tulaj.

A zománcozott öntöttvas edények mindenképp megbízhatónak mondhatóak, ezért ezeket érdemes alaposan szemügyre venni, ha cseréről van szó. Számos kutatás is alátámasztotta, hogy az ezekben való sütés és főzés általában biztonságosnak mondható. Sokan nem is tudják, de a jobb zománcozott öntöttvas edények még értékes élelmi vasat adnak az ételekhez, amire mindig szüksége van a szervezetnek. Azt azonban tudni kell, hogy a nikkelérzékenyek jobb, ha kerülik a régebbi, nem profi módon előállított fajtákat.

Azoknak, akiknek a szervezete hajlamos a vas túlzott mértékű felszívására, más vagy modernebb fajtát kell választaniuk. Ettől eltekintve, a zománcozott öntöttvas edények, akárcsak az üvegtípusok, semmivel sem lépnek káros módon reakcióba. A vásárlók zöme pontosan ezen ok miatt veszi meg ezeket a termékeket.