Milyen lelki okai lehetnek a merevedési zavarnak?

A korai magömlés egy szexuális eredetű probléma, ami bármely életkorú férfit érinthet, leginkább mégis a 40 év alatti férfiak szenvednek ettől a rendellenességtől. Kutatások szerint, a férfiak 30-50 százalékát érinti. Viszont ezek a számok folyamatosan növekvőben vannak, mivel nem szívesen fordulnak orvoshoz segítséget kérni. Számos lelki oka lehet a korai magömlésnek. Akkor beszélünk erről az állapotról, amikor a férfi szándéka ellenére nem tudja megfelelően kontrollálni a magömlésnek az idejét, így korán ejakulál a szexuális tevékenységek során.

A korai ejakuláció komoly problémát jelenthet a párkapcsolatban. A korai magömlés leggyakoribb oka egyértelműen pszichés jellegű. Gyakran fordul elő serdülőkorban, tapasztalatlanságból adódóan, helytelen nemi élet folytatása, szexuális teljesítménnyel kapcsolatos szorongás miatt. Továbbá, nagybon hozzájárulhat a stresszes életvitel, önértékelési problémák vagy a partner irányába történő túlzott megfelelési kényszer. Néhány betegség is szóba kerülhet, mint ok.

Például pajzsmirigy problémák, cukorbetegség, esetleg prosztatagyulladás vagy öröklött tulajdonságok. Mindez megszüntethető szexuális terápiával, pszichoterápiával, valamint gyógyszeres kezeléssel. Idáig a gyógyszerek bizonyultak leginkább hatásos kezelési megoldásnak. Már számos hasznos hatóanyag tartalmú készítmény van a piacon, ami késlelteti a magömlést. Bármilyen gyógyszer használatának megkezdése előtt konzultáljon az orvosával, mert jótékony tulajdonságaik mellett, számos mellékhatásaik is bizonyítottak, például hányinger, fejfájás, szédülés, gyomorfájdalom, fáradtság.

Nem megfelelő használat esetén komolyabb mellékhatásokat is tapasztalhat, például koncentrációs zavar, zavarodottság, pulzusszám növekedése, hangulatingadozás. Tabletta használata tilos azoknak a férfiaknak, akik allergiások a hatóanyagra vagy a tabletták bármelyik alkotóelemére, valamint szívproblémával küzdenek, magas/alacsony a vérnyomásuk, esetleg egyéb kóros betegségben szenvednek. Gyógyszervásárlásnál nem árt figyelni, mert a keresettsége miatt nagyon sok hamisítvány van a piacon.