Milyen az ideális gyerek bicikli?

Manapság a kicsiknek készült termékekből is szinte végeláthatatlan a kínálat. Nem csoda, ha a szülők hirtelen nem is tudják, hogy melyik gyerek bicikli lenne ideális a lurkóknak. Pedálos vagy lábbal hajtható? Két-, három-, esetleg négykerekű? Mekkora legyen a kerékméret és egyáltalán milyen árkategóriában érdemes nézelődni, ha minőségi gyerek bicikli érdekel valakit?

Ezek a kérdések mindenkiben felmerülnek, aki még nem hallott a minőségi, elérhető árú Chipmunk járgányokról és úgy általában a futóbiciklikről. Azonban, akinek volt szerencséje találkozni ezekkel a remek termékekkel, az tudja, hogy a legkisebbeknek a pedál nélküli, pehelykönnyű, csúszásmentes markolattal és szivacsozott kormánnyal rendelkező gyerek bicikli a legjobb választás.

Ugyanis az, hogy bármikor letehetik a lábaikat a földre, óriási biztonságérzetet ad és azt is lehetővé teszi, hogy az is tudjon bringázni, akinek még nem olyan jó az egyensúlyérzéke. Sőt, az ilyen gyerek bicikli fejlesztő hatással van erre a területre, tehát még hasznos is, ha a pedálos modell használata előtt, a futóbiciklizés rejtelmeit is elsajátítják a kicsik.