A LED izzó 12V egy biztonságos termék

Energiát takarít meg a LED technológiával

Manapság minden téren nagy hangsúlyt fektetnek az energiatakarékosságra. A LED izzó 12V törpefeszültségből is üzemeltethető, ezért a kis gyermekek tartózkodási helyén, nagy biztonsággal használható. Óriási előnyei közé tartozik, hogy fényereje szabályozható, egyáltalán nincs fény szmog, vagyis oda világít, ahol szükség van rá, egyáltalán nem vibrál, tehát nem bántja a szemet.

Abban az esetben, ha otthona világításáról van szó, ezek a termékek tökéletesen helyettesítik a hagyományos villanykörtéket, de takarékosabbak, valamint jobban szabályozhatóak azoknál. A modern technológiának köszönhetően a LED izzó 12V típusa éppen olyan lágy, illetve meleg lehet, mint az ismerős villanykörtéké, az élettartamuk azonban lényegesen hosszabb. Napjainkban rengetegféle alakú, méretű, fényerejű ilyen kellék kapható a piacon, hiszen ez a technika nagyon változatos kialakítást tesz lehetővé.

Az aprócska LED izzó 12 V termékek segítségével különleges, célzott világítást hozhat létre, például egy vitrinben, vagy kirakatban is. A GU10 LED spot a leggyakrabban vásárolt típusok egyike közé tartozik. Ezeket a termékeket nemcsak arra tervezték, hogy ugyanolyan fényerővel világítsanak, mint a hagyományos darabok, hanem arra is, hogy tökéletesen kompatibilisek legyenek a jelenlegi lámpák foglalataival anélkül, hogy bármilyen módosításra, vagy változtatásra lenne szükség.

A GU10 LED spot foglalatú 5 Watt teljesítményű SMD típus fényereje 400 lumen, ami egy 35-40 Wattos hagyományos fényforrás hatásának felel meg, tized akkora fogyasztás mellett. 220 Voltos tápfeszültségről üzemeltethető. Ezeket a GU10 LED spot kellékeket tehát nem csoda, hogy annyian használják előszeretettel. A termékek mellett szól, hogy nem csupán költséghatékonyak, de környezetbarátok is, ugyanis nem bocsátanak ki káros anyagokat. Létezik 4 Watt teljesítményű változata is, aminek sugárzási szöge 110 fok, a termék házának anyaga alumínium és az élettartama elérheti akár a 25 ezer órát is. IP 20-as védelemmel rendelkezik a környezeti hatásokkal szemben.