Kizárt hogy ezt tudta: az Indiaiak halmozták fel a legtöbb aranyat!

Arany

Időszámításunk óta, minden korszakban megvolt az a bizonyos erőforrás és nemesfém, amiért mindenki harcolni akart és a végtelenségig kibányászta a készleteit. Ez alól az arany sem volt kivétel, hiszen elég csak a népvándorlásokra gondolni és máris láthatjuk, mennyire fontos volt az emberiségnek, hogy meghódíthassa és magáévá tegyen ebből a jóból is minél többet.

Lehet nem is gondolná, hogy most, amikor India lakosságának a nagyobbik fele még mindig nagy szegénységben él, mégis úgy tartják, hogy ők halmozták fel a legtöbb aranyat. Ezeket persze főként ékszerekben és a különböző szobraikban, de a templomok is rengeteget rejtenek még belőlük a titkos kamráikban.

A 2011-es évben is rengeteg dollár értékben találtak aranyat az egyik ilyen híres templomban, ami azt sugallja, hogy még mindig sok helyen bukkanhatnak rá napjainkban is az emberek ezen a térségben. Talán nem véletlen, hogy éppen ezért Indiát tartják a világ egyik legnagyobb sárga nemesfém „fogyasztójának”, mégis ehhez képest túl nagy az elszegényedés mértéke.