Igazi műalkotást eredményez a gyertyaöntés házilag

Az olvadó viasz gyengéd illata, a vibráló fények pislákolása, a varázslatos és romantikus aura. Mindezek a jelenségek még jóval az elektromosság felfedezése után is velünk maradhatnak, amennyiben kipróbáljuk a gyertyaöntés házilag kivitelezhető lehetőségét. Ha vacsorát tervezünk 2 személyre vagy nincs áram a lakásban, a gyertya sok helyzetben hasznos.

Remek dekoráció, a kellemetlen szagok palástolásának módja és az esti fürdőben való relaxálás elengedhetetlen kelléke. Némelyikük igazi műalkotás. Ha mégsem találunk az ízlésünknek megfelelőt, a gyertyaöntés házilag bármilyen kiegészítéssel könnyedén elkészíthető. Mindent, amire szükségünk lesz ehhez, könnyen beszerezhetjük a kézműves és művészeti kellék boltokban, webshopokban.

Kiváló időtöltés a gipszöntés

Egyes otthoni alkotások készítése egyszerű és pihentető időtöltés, ami gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt szórakoztató. A gipszöntés kreatív tevékenység, amihez csupán gipszre, vízre és formákra lesz szükségünk. A kiváló minőségű műanyagokból vagy szilikonból készült öntőformák viszonylag kemények, mégis rugalmasak, így a munka végeztével gond nélkül eltávolíthatóak.

Az öntvények készítése kiváló időtöltés az egész családnak, aminek során egyedi dísztárgyak jönnek létre. Ezek a díszes öntvények sokféleképpen felhasználhatóak, például hűtőmágnesként, az otthon vagy a kert díszítésére, szokatlan ékszerként, de akár egy scrapbooking projektekben is. A gipszöntés remek módja a kreativitás fejlesztésének az óvodai, iskolai vagy közösségi tevékenységek során.

A sógyurma készítés színesen az igazi

A formálható anyagokkal való játék remek gyakorlat a gyermekeknek a finommotoros készségek fejlesztésére, valamint a szórakozás és a stressz levezetésének kiváló módja. A sógyurma készítés ideális módszer a karácsonyfa és egyéb díszek létrehozásához. Színezhető, mintákkal domborítható, sütőben keményíthető, majd száradás után festhető.

A sós masszát különféle ételfestékkel, kakaóval, céklalével, kurkumával vagy némi akrilfesték hozzáadásával egyaránt színezhetjük. Száradás előtt érdemes egy fogpiszkálóval lyukat szúrni a formákba, hogy sütés után egy madzaggal felakaszthassuk a karácsonyfára. A sógyurma készítés során, a színek kiválasztásakor célszerű a karácsonyhoz kapcsolódó árnyalatokat választani, piros, zöld, fehér árnyalatokat, akár némi arany csillámporral is.

Kreatív madáretető házilag műanyag palackból

Az idősebb generációt gyakran meglepik a modern, szokatlan megoldások, nemcsak a technológia, hanem a mindennapi tárgyak terén is. A megszokott hagyományos módszereiket bizonyos dolgok elvégzésében nem ritkán váltják fel az innovatív alternatívák, amelyek néha zseniálisan egyszerűek. A modern nagyszülőknek a kreatív madáretető házilag fából készülnek, de a fiaik már alternatívabb megoldással állnak elő és műanyag palackból építenek madáretetőt.

Ehhez mindössze egy üres 1,5 literes műanyag palack, kampó, kés, zsinór vagy szalag és madáreleség szükséges. Az ilyen kreatív madáretető házilag elérhető közelségben van és bárki vállalhatja a kihívást. Lehet, hogy nem tűnik soknak, de biztosan tetszeni fog az élelmet kereső madaraknak, akiket olykor az így kitett élelem tart életben.