Hogyan zajlik egy lakásbiztosítás felmondása?

Megtörténik az életben sok minden, és ebbe beletartozik az is, hogy valami miatt nem vagyunk megelégedve azzal a biztosítóval, amelyiknél a lakásbiztosításunkat kötöttük, ezért fel akarjuk vele mondani a szerződést. Ahhoz, hogy számunkra kedvezőbb szerződést köthessünk, a vázolt esetben az előző kontraktus felmondását szükséges elvégeznünk, amely nem mindig egyszerű feladat. Az olyan biztosítási portálok, mint a Biztoshely a lakásbiztosítás felmondását is elintézik Önnek. Nagyon jó lehetőség ez arra, hogy megszabadulhassunk egy számunkra nem kedvező szerződéstől bármiféle bosszúság nélkül.

Lakásbiztosításra azonban szükségünk van, hiszen bármelyik percben történhet olyasmi, ami akár nagyobb kárt okoz. De rendkívül fontos, hogy a szerződés úgy legyen összeállítva, hogy az a valóságnak megfelelő védelmet nyújtsa Önnek egy esetleges káresemény alkalmával. A biztoshely.hu portálon megtalálható egy lakásbiztosítás kalkulátor is, amelynek használatával több biztosítói díjat hasonlíthatunk össze.

Ez hozzájárul ahhoz, hogy a legoptimálisabb lehetőséget választhassuk ki. Ha a lakásbiztosítási szerződését szeretné megkötni, esetleg biztosítóváltásban gondolkodik, a Biztoshely szakértő munkatársai ebben is tudnak segíteni. A weboldalon arról is olvashatunk, hogy mire jó a lakásbiztosítás, milyen károk esetén várhatunk kártérítést. Nagyjából felsorolva, ez fizet földrengés, villámcsapás, tűz, viharkár, árvíz, felhőszakadás, földcsuszamlás, jégverés okozta károk esetén.

De vannak kiegészítő termékek és fedezetek is, mint például villámcsapás másodlagos hatása, családi baleset-, élet- és felelősségbiztosítás, csőtörés, vezetékes vízkár, üvegtörés, rablás, vandalizmus, betöréses lopás vagy kerti bútorok eltulajdonítása. Lényeges információ továbbá az is, hogy a meglévő lakásbiztosítás szerződést évente egy alkalommal, az évforduló közeledtével le is válthatjuk. De arra is van mód, hogy egy másik biztosítóval kössük meg a szerződést. A biztosítót nagyon jól kell megválasztani, hogy a kárrendezés is gördülékenyen menjen.