Hatékony penészmentesítő tippek

Penészmentesítő készülék
Penészmentesítő készülék

A pára az otthon egyik legnagyobb ellensége lehet, főleg olyan esetekben, amikor túlzott mennyiség keletkezik belőle. Ilyenkor a falakra és a bútorokra lecsapódik a nedvesség, ami penészgomba kialakulásához vezet és kellemetlen dohos szaggal jár.

A penészfoltok eltávolítására a legjobb megoldást a penészmentesítő jelenti, ami optimalizálja a levegő páratartamát. A légkörből eltávolított nedvességet a párátlanító egy tartályba gyűjti össze, ami naponta, akár több alkalommal is feltöltődhet.

A levegő páratartalmának helyreállítása után, a penészgomba kiszárad és a kellemetlen dohos szag is megszűnik. Magas páratartalom az otthonában a főzés, a tisztálkodás és a mosás során keletkezhet, ami nem megfelelő gőzelvezetés esetén, a penészgombához vezet.

A penészmentesítő berendezés igen praktikus megoldást jelent, hiszen megszűnteti a problémát okozó tényezőt, a túlzott nedvességet. Ne pazarolja pénzét a drága penészmentesítő vegyszerekre, hanem vásároljon páraelszívó berendezést, ami biztos megoldást nyújt a probléma kezelésére!