Ezekre mindenképp figyeljen egy plasztikai műtét előtt

A plasztikai sebészet és beavatkozás hallatán sokan egyből a mellnagyobbításra gondolnak vagy épp az arcot illető kezelésekre, esetleg a botoxra. Pedig ez egy nagyon szerteágazó és sok mindenre kiterjedő terület. Mielőtt belevágna egy plasztikai kezelésbe, érdemes bizonyos dolgokról tudnia.

Manapság egyre többen gondolkoznak el a hasi plasztikán. Ennél a testrésznél is, akárcsak máshol, a bőrnek nagyon fontos szerepe van, esztétikai értelemben. A hasnál a bőr feszessége és rugalmassá teljesen egyéni tulajdonság.

Vannak olyan személyek, akik egy nagyobb, akár 20 kilogrammos fogyást vagy épp a szülést követően is relatíve hamar vissza tudják nyerni a régi formájukat. Ez vonatkozik a bőrre is, amelyik szépen visszahúzódik és rövid idő után olyan lesz, mint régen.

De persze vannak olyan személyek, akiknek a bőre nem tud megfelelő módon visszahúzódni. Emiatt pedig megereszkedik. A bőr az idő múlásával is veszíthet a rugalmasságából, amelynek hatására kialakulhat egy petyhüdt, lógó has, illetve nagyobb bőrfelesleg esetén, az úgynevezett kötényhas.

Pontosan ezt lehet orvosolni a hasi plasztikával. Sokan azért választják ezt, mert tudják, hogy segítség nélkül nem lesz olyan a has bőre, mint régebben. Illetve, hiába vannak szép kockák és hiába lapos a has, hogy ha a bőr lóg és petyhüdt. A hasplasztika műtét visszaállítja a hasfal feszességét, a lógó bőrfelesleg és a bőr alatti zsír eltávolításával.

Ezt a férfiak és a hölgyek is előszeretettel választják az efféle esztétikai gondok megoldását tekintve. A hölgyeknél sok esetben a terhesség okoz gondot. A 9 hónap során a has bőre alkattól függően megnyúlhat, amely szülés után a has megereszkedett tónusát idézheti elő.

Pontosan ez a helyzet a drasztikus fogyókúra esetén is. A hirtelen fogyás következtében hiába mennek le a kilók, sokszor akár több tíz kg is, a bőrfelesleg megmaradhat. Ilyenkor ugyanis a hasban is elváltozások mennek végbe: a hasfal elődomborodása is csökken, mert a hason belüli zsírszövet is csökken, az izomzat pedig lazábbá válik.

Rengeteg mindenki nagy örömére ettől a bajtól végleg búcsút lehet venni, hiszen a modern orvoslásnak köszönhetően, egy profi plasztikai sebész célzottan tudja kezelni a gondot.