EU forrásból pénzelt napelemes közvilágítás

Korunkban egyre több olyan energiát termelő és felhasználó rendszer van kialakulóban, amelyek nemcsak a környezetet óvják, hanem a lakók anyagi befektetéseit és érdekeit is. Azokban a városokban, ahol a napelemes közvilágítás már megvan, az önkormányzatoknak nem kell a közvilágítás finanszírozásával foglalkozniuk.

Ugyanis ez a fajta beruházás csak addig költséges, amíg elkészül, utána a napsütés működteti tovább. Ebben az esetben az önkormányzatok a napelemes közvilágítás megtérülése után más, a közösségnek hasznos tevékenységbe fektethetik a pénzt.

Az egész közösség érdeke, hogy minél hatékonyabb eszközráfordítással tudjon működni. A napelemes közvilágítás tervezése előtt mindenképp felmérés készül a helyszínről, hogy mely lámpák a legalkalmasabbak az adott esetben.

A források előteremtése nem minden esetben egyszerű feladat, de manapság erre több irányból lehet eszközöket találni. Mivel több éve dolgozunk a napelemes közvilágítás területén, így megrendelőinknek mindenben tudunk segíteni.