Elmaradt menstruáció meghozása Aviva tornával: érdemes vele próbálkozni?

Igazán rossz helyzet az, amikor egy nőnek napokat késik a menstruációja, de ugyanakkor érzi a jeleit, ezért folyton készenlétben áll. Mit lehet tenni ilyen esetben? Forduljunk szakorvoshoz vagy egyéb módszer után nézzünk? A Változás Műhely szerint az Aviva gyakorlatok hatással lehetnek a női ciklusra is. Ez azért lehetséges, mert a tornagyakorlatok leginkább a kismedencei részre, az úgynevezett dolgozó zónára koncentrálnak, a test ezen részén fokozzák a vérkeringést, ily módon javítja a szervek hormon- és vitaminellátását.

Lényeges információ, amit feltétlenül tudni kell, hogy az Aviva torna nem hosszabbítja a 28 napos ciklust és az sem célja, hogy felborítsa a természetes, egészségesen működő női szervezet ciklikusságát. Voltaképpen olyan esetek kapcsán beszélünk a menstruációs ciklus meghosszabbításáról, amikor a menzesz első napjától számítva, a következő túlságosan hamar jön meg. Amikor a női hormonháztartás felborul, olyankor a menstruáció 28 nap helyett sokkal hamarabb, akár 16-20 napra is megjöhet.

Ezt a kellemetlenséget kiválthatja a megrövidült sárgatest fázis, ami a tüszőrepedés és a következő menstruáció között eltelt időszakot jelenti, illetve a korai tüszőrepedés és annak a hiánya is. Nagyon sok összetevős feltétele a szabályos ovuláció létrejöttének a női hormonháztartás egyensúlya. A reproduktív képesség csökkenését és a ciklus hosszának megváltozását eredményezi bármilyen apró eltérés ebben a rendszerben. Különböző nőgyógyászati problémák esetén is eredményesen alkalmazható az Aviva torna 18 alapgyakorlata, ezek pedig 4 órás tanfolyam keretein belül elsajátíthatóak.

Közvetlenül és közvetetten egyaránt befolyásolják a mozdulatok a belső elválasztású mirigyek működését és kiegyenlítik azok hormontermelését. A torna nagy hangsúlyt fektet az agyalapi mirigy stimulálására, ami szabályozza a női hormonok termelését. Itt fontos kiemelni, hogy nem aktivizálja a hormontermelést, hanem egyensúlyba hozza azt, ha erre van szükség. Ez a természetes módszer ideális a szervezet egyensúlyának visszaállítására.