A chia mag mellett szóló érvek

Chia mag hatásai

A chia mag hatása bizonyára senkinek sem ismeretlen, hiszen számos pozitívumot hallhatunk róla. A chia mag fogyasztás jelentősége és a chia hatásai részletesen ismertetve vannak az érdeklődők számára a weboldalon. Leginkább a diétázók fogyasztják előszeretettel a chia magot, hiszen kiválóan laktat és az íze is nagyon jó.

Tudta, hogy a chia mag a mai Mexikó és Dél-Amerika egyes területein őshonos? Már az aztékok és a maják is természetes energianövelőként fogyasztották ezt az élelmiszert. Azóta még több jótékony tulajdonságát ismerték fel, mégpedig azt, hogy remek minőségű fehérjéket tartalmaz, ami például alapvető az izomépítéshez.

Továbbá 8 esszenciális aminosav is megtalálható benne, ami növeli az állóképességet. A chia mag fogyasztás jelentősége és a chia hatásai számos embert érdekelnek, így hát mindenképp érdemes beiktatni az étrendbe ezt a finomságot. Nemcsak azért, mert remek fehérjeforrás, hanem azért is, mert ötször több kalcium található ezekben a különleges magvakban, mint például a tejben.