Biztonsági gyerekülés a legkisebbeknek

Biztonsági gyerekülés
Biztonsági gyerekülés

A szülők legjobban a saját egészségük mellett, a gyermekekét féltik. Az autóban való utazás során, a kicsik teste nem igazán tudja még elviselni azokat a behatásokat, amelyek egy mindennapi autóút folyamán érik őt. Ennek okán, rengeteg gyerekülés kapott helyet a személygépkocsik hátsó ülésén, még azelőtt, hogy kötelezővé tették volna azt.

Egész újszülött kortól kezdve, a tizenévesekig lehet ülést beszerezni a számukra. A legfiatalabbaknak kifejlesztett ülések fekvő helyzetben tartják a kicsit és jól ki vannak párnázva azért, hogy még az egyszerű kanyar se okozhasson neki kellemetlenséget. A balesetekben való túlélési esély is jócskán megnő, hogyha az autóban gyerekülés is van.

A leggyakoribb sérülések ilyenkor a gerinctörés a nyaki részen, mivel néhány hónapos vagy éves kisgyermek feje arányaiban nagyobb a testénél és nehezebb annál, hogy a nyakizmok megtarthassák azt, egy hirtelen rándulás esetén. A gyerekülés nagyban segít abban, hogy ilyen hirtelen erőbehatáskor is viszonylag a helyén tartsa a fejet, így a sérülések esélye csökken.