Az automata öntözőrendszer ár és a megadott ajánlat

Egy locsolórendszerrel kapcsolatos árajánlatban mindennek benne kell lennie, ami a projektet érinti. Az automata öntözőrendszer ár, a felhasznált alapanyagok, a különféle termékek márkája és típusa, a várható időtartam, a terület nagysága, az árnyékos és napos időtartamok és persze a garanciális feltételek mind kell szerepeljenek az ajánlatban.
Ebben hisz Bozsik Viktor is, az a kertmester, aki évek óta ezen a területen dolgozik, így hát egy tapasztalt és hozzáértő kertészről van szó. Tisztában van persze azzal a szaki, hogy a helyszínre való kiszállással, a felméréssel, az árajánlat elkészítésével sok a munka, illetve ez sok időt vesz igénybe, de mindezek kötelezőek ahhoz, hogy a végső automata öntözőrendszer ár valóban pontos legyen.

Amit itt mindig leszögez a hozzáértő kertész, hogy azért, hogy felmérje a terepet, nem kérhet el pénzt, hiszen döntésképtelen helyzetben van ekkor még az érdeklődő, potenciális megrendelő, és nem tudja mire számíthat. Nem elfogadható hát, hogy az automata öntözőrendszer ár megszabása előtt már pénzt kérjen egy kertmester.

Az automata öntözés kevésbé ismert előnyei

Egy automata locsolórendszernek számos pozitívuma van. Egyesekről azonban igen kevés szó esik. Az automata öntözés és a fenntarthatóság például kéz a kézben jár. Sokan persze azt hiszik, hogy a földbe helyezett műanyag csövek, idomok és fittingek nem épp a legkörnyezetbarát megoldások.
Tény azonban, hogy a környezetkárosító hatása mindennek teljesen elenyésző és inkább az  automata öntözés technikájából fakadó rengeteg környezetbarát hatásra kell koncentrálni. Amiről végképp nem lehet megfeledkezni, hogy a jól megépített automata öntözés egyértelműen egy megtérülő befektetést jelent.
A környezet megóvása, az egészség védelme már alapból egy remek befektetés. Természetesen a felhasznált víz mennyisége is általában csökken, amennyiben ez a berendezés öntöz, illetve nő az ingatlan értéke is, ha adott az automatikus locsolórendszer. Pár év tehát, és visszahozza a szerkezet mindazt, amit költött rá az ember.