Alacsonyabb hőmérsékleten működik az infraszauna

Infrakabin rendelés
Infrakabin rendelés

Jótékony hatásainak köszönhetően, ma már annyira elterjedt hagyomány a gőzben való izzadás, hogy sokan az otthonukban saját szaunával rendelkeznek. Szélesebb körű használhatósága miatt, egyre népszerűbb az infraszauna, ugyanis míg hagyományos társánál az ideális hőmérséklet 70-90 C között található, addig ez mindössze 35-40 fokos, így kevésbé terheli meg a testet.

Ennek ellenére, a felgyorsult anyagcsere folyamatok miatt, rengeteg kalória gyorsan, akár már 30 perc alatt is elégethető vele, mivel a gyorsabb vérkeringés miatt a szervezet zsírbontása is beindul, ami a narancsbőr csökkenését is eredményezheti.

Az infraszauna természetesen nemcsak a fizikai, hanem nyugtató hatása révén, a lelki folyamatokra is kedvezően hat, ami elsősorban a stressz szintjének csökkenésén keresztül érzékelhető.

Azoknak tehát, akik nem bírják a nagy meleget és kevés idővel rendelkeznek, de a kedvező élettani hatásokról nem szeretnének lemondani, az infraszauna lehet a tökéletes választás, bár a hagyományos és modern típus kombinációja is már elérhető.