Akciós gumikat webáruházban is találhat

Többféle megfizethető autógumit is találhat az olyan webáruházakban, mint az akciósgumi.hu.

A télies, hideg időjárás sajnos magával hozza azt is, hogy a gépjárműveket megfelelően el kell látni és fel kell készíteni a csúszós, havas utakon való közlekedésre. Arra nagyon oda kell figyelni, hogy milyen minőségű és árú abroncsokat vásárol. Többféle megfizethető autógumit is találhat az olyan webáruházakban, mint az akciósgumi.hu. Most, hogy közeledik a tél, mindenképpen figyelje a napi hőmérsékletet!

Ugyanis, ha tartósan 7 °C alatt van, akkor muszáj lecseréltetni az abroncsokat. Egyáltalán nem éri megkockáztatni egy balesetet, hiszen a nyári gumik a jeges, havas utakon jobban csúsznak, ráadásul a féktáv is megnövekedik. Ezen felül, felelőtlenség a többi autós és utas testi épségét kockáztatni. Amennyiben nem tudja, hogy milyen típusú változatot érdemes beszereznie, akkor kérje ki a webáruház szakembereinek a véleményét! A sokéves tapasztalatuknak köszönhetően, minden kérdésére tudnak válaszolni.

Ha nem biztos a választásában, akkor hívja fel az ügyfélszolgálatot vagy írjon a weboldalon megtalálható e-mail címre! Az akciós gumik között lehetnek sport és defekttűrő kivitelek is. Ez utóbbiak talán egy kicsivel jobb minőségűek, hiszen speciális képességük, hogy az abroncs sérülésénél eltömítik a lyukat egy speciális szerrel. Ez pont annyi kilométert és időt fog kibírni, amíg a legközelebbi szervizig eljut. Számszerűsítve 80 kilométerre saccolják a szakértők a defektes, ám defekttűrő gumival történő közlekedést.

Viszont ezt is csak 80 km/órás sebességgel. Ugyanis magasabb sebességnél gyorsabban szökik a levegő a gumiból. Ha a hagyományos abroncs lesz defektes, akkor muszáj felszerelni a pótkereket, ami egy kötelező tartozéka a gépjárműveknek. Ne felejtse el, hogy ezzel sem lehet a végtelenségig közlekedni. A legközelebbi szerviznél ezzel az abronccsal sem mehet tovább! Az akciós gumikat gyártó cégek is folyamatosan felhívják a figyelmet arra, hogy téli időszakban még véletlenül se közlekedjenek az autósok nem megfelelő minőségű és fajtájú gumikkal! Más szóval a biztonságos téli gumi a hideg hónapokban nélkülöüzhetetlen.