A vázlatfüzetet nehezebb elveszíteni

Rajzoláshoz és tervezéshez is kelleni fognak a vázlatok, amit nem szabad üresen álló papírra felvinni. A vázlatfüzet előnye, hogy nem lehet könnyen elveszíteni, ami az üres lapokról nem mondható el. Bizonyára Önnel is megesett, hogy valamit gyorsan felírt vagy lerajzolt, majd félretette egy későbbi kidolgozásra.

Innentől kezdve a papír csúnyán meg tudja tréfálni az embert, mivel van egy olyan rossz szokása, hogy könnyen elveszik. Ha Ön sem figyelt eléggé a jegyzetére, akkor nemcsak a papír, hanem vele együtt az ötlet vagy a kedvenc figurája is eltűnt, úgyhogy érteni fogja a vázlatfüzet fontosságát. A szép és rendezett füzet jó érzést kelt az emberben, öröm kinyitni és lapozgatni.

Ha éppen nincs alkotói kedvében, akkor elég, ha mosolyogva nézegeti, nagy eséllyel fogja mégis elővenni a következő üres lapot. Az is segíteni szokott, ha olyan blokkot használ, ami utólag kitéphető, mivel így még könnyebbé válik az ajándékozás vagy éppen a kidobás. Egy hordozható rajzpapír-blokk vázlatfüzetként is megteszi.