A szivattyú egyszerű működése

A centrifugál típusok nagyon egyszerű gépek, hiszen a motor mozgási energiáját használják. Ezt olyan módon teszik, hogy a folyadékokat a szivattyú egyik végéből a másikba juttatják. Ezen egyszerűségük miatt számos előnyük van. A víz vagy más folyadék teljesen elkülönül a motortól, így nem kell aggódni amiatt, hogy oda fog kerülni, ahová nem tartozik.

Nincs hajtómű tömítés, ami azt jelenti, hogy nem kell aggódni az esetleges költséges javítás miatt. Teljesítményük nagyon egyenletes és kisebbek, mint a hasonló teljesítményű társaik. A centrifugál szivattyúk egyik legnagyobb hátránya, hogy mivel forgási erőt használnak, szinte egyáltalán nincs szívóerejük. Így a teljes működéshez a víz alá kell telepíteni és természetesen ott is kell maradnia.

Ezek a szivattyúk a hígabb folyadékokhoz a legjobbak. Abban az esetben, ha erősen viszkózus anyagot kell mozgatnia, a centrifugál szivattyú nem biztos, hogy a legjobb megoldás. Azt a típust kell választania, amelyik a leginkább szükséges és hasznos Önnek!