A szélvédő javítás fontossága

A szélvédő javítás fontos
A szélvédő javítás fontos

Számos lehetőség közül választhatnak mindazok, akiknek a kocsijuknak az üvege valamilyen módon megsérült. A szélvédő javítás az egyik leggyorsabb és legkevésbé költséges módja annak, hogy a sofőr újra megfelelő módon tudja vezetni az autót anélkül, hogy bármilyen, a szélvédőn található repedés zavarná a vezetésben. A szélvédő javítás halogatása azért nem javasolt, mert az ott keletkezett repedést ha nem tömítik be időben, az erre specializálódott szakemberek, akkor az rövid időn belül, a továbbrepedés következtében a szélvédő teljes kicseréléséhez is vezethet.

Az üveg továbbrepedése bármikor megtörténhet, elég a szélvédőt ért nyomás egy járdára való felhajtás során vagy a nyári melegben hideg vízzel történő autómosás. Hiszen ha egy aprócska kis kőfelverődés nyomot hagy az autó első vagy hátsó szélvédőjén, az akár a vezetésben is zavarhatja a sofőrt. Arról meg nem is beszélve, hogy ilyen esetekben még az ablaktörlő működését is megakadályozza a repedés és a koszos ablak, valamint a szélvédőn található hiba balesethez is vezethet.

Pontosan ezért, az ilyen jellegű ütések és nagyobb karcolások helyrehozatalát minden egyes műszaki vizsga előtt meg kell ejteni. Annak ellenére, hogy a szélvédő javítás nyomai alig láthatóak egy kőfelverődés után, a gyantával való feltöltést az ott dolgozó szakemberek könnyedén kiszúrhatják. Ezért ajánlott az autószerelő műhelyben kapott javítási bizonylatot mindig magunknál tartani, hiszen a vizsgáztató szakemberek tisztában vannak azzal, hogy egy szélvédőn található repedés, ami nem lett feltöltve vagy kijavítva, könnyedén továbbrepedhet és balesetet okozhat.

A szélvédő javítás nemcsak megkönnyíti a vezetést azzal, hogy a sofőr újra kilát a szélvédőn, hanem az autó felfüggesztésében is igen fontos szerepe van. A szélvédő javítás tehát mindenképpen nagyon sürgető ha az autóüvegnek csapódott egy kavics. Mindenképpen fontos tudni azt is, hogy rögtön ahogy észleljük a repedést, érdemes ragasztószalaggal leragasztani, hogy ne juthasson a keletkezett résbe levegő, por, illetve nedvesség.