A ruhacimke gyártás szerepe

A ruhacimke gyártás szerepe
A ruhacimke gyártás fontos

Mindenki találkozott már a pulóver vagy a póló nyakán azzal a kis, néha idegesítő cetlivel, amely különböző feliratokat és ábrákat tartalmaz. Ez a ruhacímke! De miért is olyan nélkülözhetetlen folyamat a ruhacimke gyártás?

Nos, ezen a kis cetlin nagyon sok fontos információ van, ami szükséges ahhoz, hogy a megvásárolt ruhanemű sokáig szép, kényelmes és hordható maradjon. Olyan fontos információkat tartalmaz, mint a ruhanemű mérete.

Ez főleg abban az esetben elengedhetetlen információ, ha nincs mód a termék felpróbálására, vagy ha nem saját magunknak vásárolunk. Ugyanakor a címke tartalmaz különböző ábrákat is. Ezeket piktogramoknak nevezzük, és nemzetközi egyezményes jelek, melyek különböző utasításokat tartalmaznak a ruhanemű kezelésével kapcsolatban.

A piktogramok és a méret mellett gyakran feltüntetik a gyártó cég logóját, valamint hogy milyen alapanyagot használtak a szövet gyártására. A ruhacimke gyártás szerepe tehát a tájékoztatás, valamint az, hogy a megvásárolt öltözékünk sokáig hordható maradjon.