A rézsűkasza torziós kerete

Az utak mentén található, gyakran gazzal borított terület tavasszal és nyáron folyamatos gondozásra szorul. A gyors eredmények és a mihamarabbi befejezés érdekében sokan döntenek a rézsűkasza használata mellett. Egy olyan, traktorra vagy egyéb gépjárműre szerelhető berendezésről van szó, ami dombokkal, út menti árkokkal is remekül boldogul, megtakarítva azokat a nem kívánatos lágyszárú növényzettől.
Persze ennél erősebb is lehet a rézsűkasza, de ehhez kellenek a megfelelő kések és a kaszafejen is állítani kell. Ahhoz, hogy a szerkezetet megfelelő módon lehessen használni traktorokon, kötelező a tartós torziós keret. A gépjármű hátsó hárompontjának merevítése, nagymértékű tehermentesítése érdekében fontos ez a tartozék.

A keret három pontban csatlakozik a traktor hátsó részéhez, 28 milliméteres átmérőjű csapszeggel, szabványos 28,5 mm furatú gallér nélküli gömbcsészébe. A rézsűkasza használatakor fellépő csavaró erőhatást a merev hátsó hídhoz kapcsolódó torziós keret tengelye veszi fel. A működés során mindenféle terhelést a keret karjai direkt a hátsó hídra adják át. A keretnek köszönhetően nem mellesleg a rézsűkasza igen egyszerűen rögzíthető.