A részecskeszűrő szerviz mindig segít

A DPF az autó egyik legfontosabb egysége és szerencsére csak nagyon ritkán szorul karbantartásra. Arra viszont fokozottan ajánlott odafigyelni, hogy éppen ezért mindenképpen fontos a megfelelő alkalmakkor igénybe venni egy részecskeszűrő szerviz szolgáltatásait.

Elsőként felmerülő kérdés lehet, hogy milyen gyakran érdemes ezt megtenni. Az autógyártók minden 5 évben vagy 100.000 km után javasolják és ezt az időkorlátot nem is érdemes nagyon kitolni. Egy következőként felmerülő dilemma lehet, hogy melyik részecskeszűrő szervizszolgáltatást válasszuk, a cserét vagy a tisztítást? A szakemberek ajánlása alapján, elég lehet csak egy alapos és precíz tisztítás is, amennyiben nem található felszíni sérülés az egységen.

Ellenkező esetben, mindenképpen cserére kell sort keríteni. Az előbbi eljárás a legtöbb esetben egyetlen nap alatt megvan. Sőt, az sem ritka, hogy már aznap délután el lehet hozni az autót a részecskeszűrő szervizből. A pontosabb részletekért és az árakért mindenképpen érdemes felkeresni egy szakembert.