A kerti csepegtető rendszer hatékonysága vitathatatlan

A csepegtető locsolórendszer egy egészen szimpla megoldásnak számít. A felszín felett található szórófejek által történő esőztető öntözéssel szemben, a kerti csepegtető rendszer esetében a víz talajkan kerül közvetlenül szétosztásra. A termőközegbe való közvetlen kijuttatás nemcsak a párolgási veszteséget csökkenti, hanem igen célzottan a gyökérzónához való nedvesítő öntözést teszi lehetővé.

Illetve arról sem lehet megfeledkezni, hogy a nedves talaj levegőzése is sokkal hatékonyabban történik így. A kerti csepegtető rendszer lényege az alacsony vízfogyasztáson van, aminek a növényekhez történő eljuttatása relatíve egyszerűen oldható meg és szabályozható. Ennek köszönhetően elkerülhető az igen ártalmas túlöntözés és a termőközegből való tápanyag kimosódás.

Rengetegen azért is választják ezt a megoldást, mert könnyebben befolyásolható a termés mennyisége és minősége. Mindez tovább fokozható akkor, ha a kijuttatott vízzel oldott tápanyagot szállít a berendezés közvetlenül a gyökérzónához. A kerti csepegtető rendszer temérdek pozitívummal rendelkezik.

A már említett célzott vízkibocsátás és a pontos adagolás mellett, a tulajdonosok örülnek a minimális párolgási veszteségnek és a víztakarékosságnak, a pontos tápanyagszállításnak és a kevés energiabefektetésnek is. Az utóbbihoz tartozik még a kifogástalan hatékonyság.

Mi befolyásolja leginkább a kerti munka árakat?

Sokaknak nincs idejük a kert megfelelő gondozására, ezért egy szakértő felkérése mellett döntenek. Mivel a kerti munka árak a komplexebb feladatok esetén sem magasak, ezért mindenképp megéri egy kertmesterre bízni a dolgot. De mennyit kell majd fizessen a tulaj? A kerti munka árak csak a helyszíni felmérés után derülnek ki.

Ekkor lesz majd tisztában azzal a szakértő, hogy pontosan mit is szeretne a megrendelő, mennyi időt igényel a munka és milyen alapanyagokra van szükség. Mivel nincs két ugyanolyan zöld terület, ezért a kerti munka árak minden projektnél eltérőek. Akinek még több információra van szüksége a végső döntés meghozása előtt, nyugodtan ellátogathat az esomester.hu oldalra.